HTML

Írott örökségünk

Az orosházi Táncsics Mihály Gimnázium tizenegyedikeseinek régészettel, néprajzzal foglalkozó oldala. Készült a TÁMOP-3.2.8/B-08-2009-0002 pályázat támogatásával.

Feladatok

Friss topikok

2009.10.15. 20:12 Erostyák "Betyár" Zoltán

Akkor hát Adjon Isten Kendteknek jó napot!

Elkezdjük a munkát. Az elkövetkezőkben megismerik a múzeumban őrzött források különböző típusait, s ezekn keresztül felépítjük a 18. század végi - 19. század eleji Orosházát. Egy kitalált történet fogja adni a keretet ahhoz, hogy ismereteiket közkincsé tegyük, ennek címe: Egy kalandor történetei, avagy hogyan tört ki Fortuna Szekerének kereke Orosházán. Ebben megismerjük egy hírhedett zsivány, Fabrícius Dénes képtelen eseteit, melyek településünkön érik. A megérkezését én fogom elővezetni Kendteknek, hogy könnyebben folytatni tudják.

A csoport értékelése krajcárokkal és rénes forintokkal történik majd a következő módon:

1 rénes forint = 60 krajcár, 20 krajcáronként változik a minősítés, így a gyenge 20, a jó 40, míg a kiváló 60 krajcárt kap, amit beválthat forintra. A kurzus végén A korabeli piacon költjük el a pénzünket, s ki mint dolgozott, annyi mindent fog hazavinni a portájára, s én is ezek szerint értékelek majd.

Maradok alázatos tisztelettel

A "Betyár"

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://irottorokseg.blog.hu/api/trackback/id/tr871452704

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása