HTML

Írott örökségünk

Az orosházi Táncsics Mihály Gimnázium tizenegyedikeseinek régészettel, néprajzzal foglalkozó oldala. Készült a TÁMOP-3.2.8/B-08-2009-0002 pályázat támogatásával.

Feladatok

Friss topikok

2009.08.07. 17:31 irottorokseg

Üdvözlet

Tisztelt Olvasók, Hölgyeim és Uraim!

Üdvözöljük az érdeklődőket és a blog aktív használóit! A 18. század demográfiai folyamataitól kezdődően a reformkor politikai csatározásain át a dualizmus korának átalakulásáig településünk és régiónk számtalan írott forrással rendelkezik.
Az írott források kritikai elemzése és a források mögött felfedezhető ismeretanyag áll a foglalkozás középpontjában. Milyen folyamatok, milyen arculat olvasható ki ezekből a forrásokból? Felismerjük-e a forrásokban szereplő emberi életet, annak tárgyi és szellemi környezetét és örökségét? Községi iratok, önéletírások, naplók, tárgyak állnak rendelkezésünkre az elemzés csoportos feldolgozására, vidékünk átalakulásának tanulmányozására. Az egyre népszerűbb személyes történelem forrásaival életképeket hozunk létre előzetes, játékos feldolgozás segítségével.
Közvetlenül a projekthez kapcsolódó játékos feladatok, felhasználásra váró képes és szöveges források állnak rendelkezésre az oldalon, emellett egymással információt cserélhetnek ezen az oldalon, valamint játékos feladványokat oldhatnak meg.
A projekt a Szántó Kovács János Területi Múzeum pályázatán (TÁMOP 3.2.8) keresztül valósul meg.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://irottorokseg.blog.hu/api/trackback/id/tr161295166

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása